Jednom me nazove jedan mladi kolega – da ima pacijentkinju sa problemom koji nadilazi njegovu kompetenciju, pa moli mene da pogledam.
Kasnije ulazi mlada žena, od oko 30 godina, i meni zastaje dah…

Ni na filmu nisam videla lepšu i zgodniju ženu, a kamoli uživo.
Divna, negovana, duga, prirodno kovrdžava tamna kosa do pojasa, visoka, vitka žena, sa vretenastim mišićima i panterastim kretanjem, sa nehajnim stavom osobe koja kao da je potpuno nesvesna kakav utisak ostavlja, obučena kao poslovna žena, skupo, sa ukusom i stilom…

Uspem da se dosetim da stisnem zube da mi usta ne stoje otvorena :).

najlepša

De Tomaso Pantera

Dama seda u zubarsku stolicu, drži se prirođeno otmeno, očigledno obrazovana i načitana osoba, vrlo kulturno se ponaša, ima prekrasne zube, mali problemčić sa desnima… Ništa posebno.
Zubi kao sa reklama za pastu za zube, oči zelene…

Pošto ispišem šta treba, nudim je kafom, jer imam malo vremena, malko pričamo, i prelepa žena mi opušteno kaže da je došla iz inostranstva, gde se bavila… Ekhm.
Zanatom, jel’.

Kako već rekoh, godine samokontrole su čudo, ja uspevam da zadržim izraz lica igrača pokera, a prelepa pacijentkinja mi sasvim opušteno objašnjava kako je rešila da se vrati natrag, rodom je odavde, kako je kupila poslovni prostor i stan u centru, samo je sada morala da kupi novog golfa, jer je onaj mercedes što ga je dovezla malko kabast za gradski saobraćaj….
Bez “foliranja”, ikakve uobraženosti, najnormalnije…

Sve vreme i izgleda, i govori, i ponaša se kao uspešna, ozbiljna poslovna žena od klase, govori mi kako traži poslovnog sekretara – pa ako šta čujem da javim, razilazimo se najlepše na svetu… Ja ne mogu da zatvorim usta još petnaest minuta.

Onda zovem kolegu koji ju je uputio, i on mi potrvđuje profesionalnu orijentaciju narečene dame (znaju se još iz inostranstva), umirući od smeha mi govori koja joj je bila tarifa, i koja je sada, ja tek onda ne mogu da zatvorim usta…

To nije bila ni slučajno prva dama od najstarijeg zanata koju sam videla u životu, ali je svakako bila najlepša žena koju sam ikad videla…
 
……….
Ilustracije: desktop.freewallpaper4.me, osmoz.com