Ponekad gledam kako lajna klizi, prelećem očima šta sve ljudi pišu, i mislim kako se nikad neću navići na otvorene izjave koje se tiču intimnog života ljudi.

Kao i uživo – dovoljna je jedna rečenica da se jasno vidi da je taj neko usamljen (iako “srećno” udat/oženjen), da je (ne)srećan, da mu fali vitamin P (ili K, svejedno, zavisno od pola :D).

A ja ne mogu da progovorim; ako nisam do 50-te, onda nikad i neću, verovatno…
To je protivno mojoj “religiji”.

intima

Često mislim da su u pitanju samo dve stvari.

PRVO
Neki vide da su u braku/vezi – a sami, ili su odistinski usamljeni, ili prosto ne mogu više da ćute pa progovore javno o ma čemu što ih peče…

Ovi mi deluju vrlo svesni toga što govore, deluje mi da im je i samima jasno da su zapravo usamljeni, i ponekad me njihove rečenice bacaju u očaj.
Nekad su ogorčeni, nekad romantični, ponekad čeznu, ponekad ne – ali često se služe ozbiljnim, teškim rečima, koje pogađaju kao kamen.

No, ne deluje mi da osim mene to vidi još neko, a pogotovo ne onaj “ko treba”…

DRUGO
Deluje mi da neki drugi misle da to prosto tako treba – naglas govoriti o svim detaljima svoje bolesti, muževljevoj švaleraciji, intimnom životu uopšte – svom ili svog deteta (nije retkost), Bog zna.

Tek ovo mi je čudna varijanta…
Dođe mi otprilike kao da na radiju izgovaram da moj muž ima drugu, ili da sam u momentu njegovog razvoda bila u drugom stanju (a njegova deca iz prvog braka starija od mene), da mi se ne diže kad više popijem i sve tome slično.

Ja sam pre milion godina i mužu i detetu rekla ovako:

Ne dao vam dobri Bog da čujem od drugog nešto (bitno) o vama.
PRVO MENI da se kaže, a drugima kako vi hoćete.

Važi i obrnuto.

Ja sam kao @Mister_Hesus – iz dubine duše mrzim lažno saosećanje, prazne savete, glupe i plitke izjave i pitanja koja za cilj imaju samo da još malko prošire neku krvavu rupu koja možda već boli preko svake mere.

Ili, drugačije rečeno: vi koji niste više vrlo mladi, fizički ste sasvim nezanimljivi, u braku ste, i – tvitujete neprekidno o vrlo eksplicitnim temama…
Mislite da vaš bračni drug neće nikad izaći na lajnu?
Da je virtual TOLIKO veliki?

Kako se vaše odraslo dete oseća ako javno kažete o njegovom seksualnom životu ovo ili ono?

Kako i da li uopšte sebe vidite kad krenete da prosipate po lajni nalaze sopstvenog urina?

Da li nekad pomislite da iznošenje ružnih, niskih, prljavih stvari o bivšem/bivšoj – i o vama daje neku sliku?

Ili to danas više uopšte nije bitno?

Instant kafa, instant supa, instant kultura, instant veze, instant čast…

 

Ilustracija: neatoshop.com